Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

Varadero Safari

De volgende ochtend zitten we diepgevroren in de aircobus naar Varadero. Alles verloopt super vlotjes en we arriveren vol verwachting in het luxe resort van Sandals Royal Hotel. Daar staat een warm welkomstcomité op ons te wachten. Kjel en zijn mama vliegen elkaar in de armen. Ik verzamel de rugzakken en val daarna ook in een omhelzing met mijn lieve schoonmoeder. Zo’n vreemd gevoel toch, zo’n vertrouwde ontmoeting, na al die tijd alleen maar vreemden tegen te komen… We begeven ons naar de bar waar een opvallend relaxte Johan ons met een dikke sigaar in de mond een feestelijk onthaal geeft. We zakken onderuit, drinken een mujito en genieten van de rust.

DSC00540

Onze kamer is een droom. Een queensizebed (we willen er later ook zo eentje), een kingsizebad (ook zo eentje) en een temperatuur waarvan we na het tropische Panama dachten dat die van de aardbol verdwenen was. We vallen in een kleine relaxroes alvorens we ons in ons zondagskostuum naar het buffet begeven. Ze hebben zich blijkbaar goed voorbereid op onze komst en onze onbewuste verlangens geraden want de pot schaft niets minder dan KREEFT! We laten ons verwennen, genieten van de luxe, drinken wijn en eten ons buikje rond. Het bed voldoet aan alle verwachtingen en we dommelen in een extreem diepe slaap.

Cuba 2012 077

De ochtend breekt zachtjes aan en baant zich een pijnlijke weg naar mijn hoofd. Gelukkig wekt de veelbelovende dagplanning mijn optimisme en schud ik het ochtendlijke leed van mijn lijf. We vliegen er meteen in en kruipen met zijn vieren in een safarijeep. We zwemmen in het water in een grot en klauteren op de wanden. Kjel kruipt op het hoogste punt en jumpt in het water. Ik hoor een stoere kerel naast mij roepen: “That guy scares the shit out of me.” Ik hoop natuurlijk van niet, want ik zwem in hetzelfde water op twee voet naast hem. De security guy fluit ons uit het water. Kjel maakt een laatste maneuver met toestemming van zijn mama.

Cuba 2012 103

Tijdens de volgende activiteit overtreft Berlinda zichzelf en snorkelt erop los. Ondanks de lamentabele snorkel breek ik mijn tijdsrecord onder water en zwem onder overhangende kloofjes. Dat equalizen van mijn oren (de druk in mijn oren gelijk maken met die van het waterniveau rond mij door middel van een truukje met de neus) begint er eindelijk wat meer op te trekken. Een van de andere reizigers vindt tot ieders grote verbazing een schildpaddenschedel. We bezoeken een farm, checken de ananasplanten en kruipen op een saai lui paard dat maar niet wil draven hoe hard we ook proberen. We hangen in een schommelstoel, spelen met katjes en kuikentjes, en ontdekken verschillende soorten vruchtjes en sapjes. De laatste activiteit doet ons de das om. Tijdens het boottochtje door de rivier crashen we. Kjel valt in slaap op mijn schoot terwijl we lui onderuit zakken op het voorste dek.

Cuba 2012 133

Aan het eind van deze goedgevulde en hoogst efficiënt georganiseerde dag zijn we allemaal perte totale. We zijn dat niet meer gewend. Normaal gezien duurt elke onderneming bij ons gemiddeld vier dagen. Een dag mentale voorbereiding, een dag fysieke voorbereiding, een dag uitvoering van de onderneming en minstens een dag recovery. Vier activiteiten op een dag is de max maar eist wel een zware tol. Op de planning staat bovendien nog een concert van The Buena Vista Social Club. Wat een muzikaal feest had moeten zijn wordt na zo’n intensieve dag voornamelijk een vereende poging om onze oogleden van elkaar te houden. Iedereen zit te maffen in zijn zeteltje in het auditorium dat dienst doet als concertzaal. Gelukkig heeft iedereen er last van en niet één onbeleefderik. Maar het is natuurlijk wel heel tof om deze wereldberoemde band live te zien spelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s