Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

Duiken rond de slapende leeuw

Hoofdactiviteit van de dag: duiken rond de Kicker Rock (The Sleeping Lion of Leon Dormido), de monumentale rotsformatie van dag 1 in Galapagos. We hadden torenhoge verwachtingen. Very very high expectations. We vertrekken vroeg in de ochtend met de boot.

Eerste stop: Islas Lobos. We checken onze uitrusting en langs alle kanten brult iedereen frustraties en teleurstellingen over het wateroppervlak. Kjels regulator free flowt voortdurend (spuwt zonder ophouden lucht ipv mee te ademen). Iedereen worstelt met veel te strakke wetsuits. Het is niet omdat ik een mesje ben dat ik per se een small moet hebben. Toch was ik achteraf blij met mijn killer suit, want koud heb ik het niet gehad.

Tweede stop is Kicker Rock. We dalen af langs de muur vol vinnige visjes. Metaalkleurige blinkende kogelvisjes zwemmen in gigantische scholen voorbij aan de oppervlakte. Le moment supreme komt wanneer we door de kloof zwemmen.

Onder de rotsen liggen grote turtles te pitten. Kleine Galapagos sharks met hun herkenbare zilveren vin zwemmen boven onze hoofden. Zeeschildpadden in alle maten omsingelen ons langs alle kanten. We spotten enkele slome eagle rays. Prachtige, elegante, zwarte roggen met witte stippen. Kjels duiktank is bijna leeg dus we houden elkaars handjes vast tijdens de safety stop. Dan zie ik ze plots verschijnen: vijf hammerhead sharks van 2,5 m lang! Ondanks onze luchtarmoede dalen we naar beneden voor een beter zicht. Statig en indrukwekkend cirkelen ze rond de mannen die meer lucht over hadden en met hun camera close-ups maken. Het is fantastisch!!! Na afloop noemt Keilan – een dive instructor met heel wat duiken op zijn palmares – dit de coolste duik uit zijn leven. Voila. En wij waren daar bij!

De tweede duik is een teleurstelling. Enkel de zeeleeuw met zijn grote charismatische ogen en speelse moves is noemenswaardig. De witte haai waar iedereen voor zat rond te spieden stuurde zijn kat. Enkel eentje van ons ziet hem knal onder ons passeren aan het eind van de duik. Ik zuig mijn hele tank leeg (in de hoop toch nog een glimp van hem op te vangen) en moet in een innige omhelzing met Kjel de laatste meters afleggen en de 5 minutes safety stop doen.

We keren lekker lam terug naar Red Sky Night, chillen op de boot en maken een filmpje voor Sally en Mikey Pikey Godfather van de zeeleeuw die weer op de achterkant van de boot ligt te maffen. Later ontdek ik dat diezelfde zeeleeuw het best plezant vindt als je hem met een borstelsteel streelt / schart. Maar het blijven wilde beesten. Vroeg of laat brullen ze de ziel uit hun lijf en uit die van jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s