Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

Santa Cruz

We arriveren in Santa Cruz, ankeren en fixen een stern anchor aangezien de swell recht uit de oceaan de baai binnen rolt en we niet 24 op 24 willen schommelen. Kjel en ik duiken naar de zanderige bodem om het anker van de buurman uit het onze los te maken. Ideale voorbereiding op wat ons staat te wachten: duiken in Gordon Rock! De coolste dive site van Santa Cruz.

’s Avonds checken we alle dive shops en eindigen zwaar ontmoedigd door de hoge prijzen. We zoeken troost aan de kraampjes met spotgoedkoop eten voor de locals. Het is een gezellige bedoening met dikke dames aan grote vuren met nog grotere ketels en kleine maaltijdjes uit het vuistje. Kjel probeert de ingewanden (een lokale specialiteit), Daniel en ik spelen safe en gaan voor empanadas met gehakt en kip (super lekker!) en een dik, warm braambessensapje (overheerlijk! Hiervoor alleen al droom ik van een blender!). We draaien al onze muntjes om en om en boeken dan toch maar die zotte dive. Iedereen gaat dit keer voor een wetsuit van twee maten groter. Dit keer geen gemurw zoals met The Sleeping Lion.

Puerto Ayora is de hoofdstad van Santa Cruz en veruit de populairste plek voor toeristen en locals. Alles staat in het teken van constructie, commerce en tourist trips. Niet echt the place to be zo op het eerste gezicht. Maar het eiland heeft toch coole dingen te bieden dus nemen we de nadelen er wel bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s