Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

Duiken in Portobello

Kjel begint aan zijn duikcursus. Elke dag pendelt hij als een trouwe leerling naar het centrum van de stad. Ik geniet van de vrije tijd om lekker veel op internet te zitten. De duiken zelf doen we in Portobello, aan de Caraibische kant. Het wordt een gezellig weekendje. Kjel zorgt ervoor dat we met zijn tweetjes in een mooie privekamer kunnen maffen in plaats van in de slaapzaal. De duiken zijn niet spectaculair. Bitter weinig vissen, maar het koraal is best mooi. Kjel spot als eerste de dikke vette kreeft en de lion fish. Zonder zijn hallucinant goede ogen hadden we de ballen gezien. Na de duik crashen we onmiddellijk in ons prinselijke bed. Zeer asociaal maar zo zalig!

’s Avonds liften we samen met Kjels vriendje Ashton naar het stadje Portobello. Er hangt een vreemd sfeertje. Een dorpssfeertje met stadsallures. Wat verlaten, wat verloederd, weinig ambitieus en ietwat donker. We dolen door de ruines van de Spaanse vestigingsforten en eten verse vis in een klein restaurantje. En een cremeke als dessert of course. De volgende ochtend doen we opnieuw twee duiken met alle oefeningetjes en worden gecertificeerde open water divers! We herhalen onze luie gewoonte en crashen alweer in ons nest.

We zijn niet te enigen die daarin uitblinken. Wanneer Daniel terugkomt crasht hij voor twee dagen in zijn nest. Hij ontmoette op het vliegtuig een andere Ozzie met wie hij samen serieus de bloemetjes buitenzette in L.A. Resultaat: 48 uur zonder slaap, een mega hangover en een knal van een jetlag. Zo kennen we hem weer. We prepareren de boot, doen een reusachtige provisioning voor zes maanden en kopen een duikuitrusting voor ons tweetjes. De voorlaatste zaterdagavond kan Daniel het weer niet laten. Met zijn nieuwe vriendjes (een Noor en een Brit) trekken ze op verkenning naar Panama City. Zijn ervaring van de stad is totaal anders dan de onze. Hij stort zich op het geweld van deze urbane jungle. Met alle (ondertussen al voorspelbare) gevolgen vandien. Twee hangover dagen later keren we het oord van verderf eindelijk onze rug toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s