Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

Thalassante

We hebben Capt Jack Daniels verlaten en zijn overgestapt van Red Sky Night naar Thalassante. De eigenaars zijn Claire en Yves, een super chill Frans koppel uit Marseille met bergen ervaring en een grote aluminium boot, de mooiste die we tot nu toe gezien hebben.

De avond voordien zaten we in de haven wat te dromen over onze toekomstplannen. Onze spullen lagen achter een huisje op de parking. Bijna hadden we daar de nacht doorgebracht op naakt beton. Tot Kjel het profiel van Claire herkende en zij ons prompt uitnodigde om hen te vergezellen naar Nieuw-Zeeland. Wij dachten geen twee keer na, sprongen meteen op de kar (of beter in de dinghy) en sliepen die nacht alvast in de prachtige voorkamer van de boot die vanaf nu dus onze nieuwe stek is.

De volgende morgen liftten we van Papeete terug naar Taravao. Onderweg pikten we Kjels schoenen op die hij in de Tuamotos vergeten was. Met onze laatste chauffeur sloten we een deal dat hij ons na zijn werkuren weer zou oppikken. Hij werkte vlak naast de baai van Red Sky Night, had een snelle camionette, extra plaats voor drie man, woonde vlak tegenover de marina waar Thalassante geankerd ligt was zelf al vier jaar aan het reizen en vond het allemaal de max. Over toeval gesproken. Daniel pikte ons op. Hij in zijn kayak, wij in onze gele dinghy. We vertelden hem van ons plan. Hij voelde het al enkele dagen aankomen dus zijn gedachten waren al voorbereid. We dreven samen op de stroming naar Red Sky Night en tegen de tijd dat we er waren was alles in kannen en kruiken. Dan hadden we twee uur de tijd om onze hele inboedel te verzamelen (ongelooflijk wat je na zes maanden op een boot bijeen krijgt), het resterende eten te verdelen en afscheid te nemen van Daniel. Gelukkig reageerde hij ongelooflijk positief. Alles verliep super gesmeerd, spontaan en luchtig. We dronken er zijn laatste rum-coke op. Daarna vergezelde hij ons naar de marina, kwamen we oude bekenden tegen en dronken we de rest van de drankkast leeg op de kade. De sfeer zat er dik in en iedereen was supercontent!

Godzijdank zat Thala de volgende avond met een motorprobleem, kon Daniel het oplossen (met hangover en al) en vertrekken we pas morgenvroeg zodat ik nog onze stinkende kleren kan wassen (al vier maanden hebben we geen wasmachine meer gezien ) en we nog netjes kunnen uitchecken ook.

Op naar Bora Bora en Nieuw-Zeeland! Met nieuwe avonturen van de pikepisces op Thalassante!

Volg onze route hier:  http://yacht-thala.org (onder “cartographie”)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s