Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

How to burn an atoll

Uitgelaten na onze topdive pakken we onze biezen bij elkaar voor een feestje op het strand. We laden de boot vol eten en onze maag met aperitiefjes, cruisen naar de dichtstbijzijnde onbewoonde atol en Kjel trekt ons met al zijn kracht op het strand.

Dan vliegen we er meteen in. Binnen de kortste keren laait het vuur hoog op. Extreem hoog. Kjel weet van geen ophouden. Het hele eiland krijgt een serieuze schoonmaakbeurt. Alles wat brandt vliegt op de stapel.

De vlammen likken aan de aangrenzende planten maar niemand besteedt er veel aandacht aan. We warmen de megapot chili con carne op en eten er onze lang opgespaarde corn chips bij (enige resterende party food). We laten een blik mixed vegetables ontploffen maar de knal evenaart de verwachte oerknal bijlange na niet. De jongens legen een fles Jack Daniels en Cubaanse Rum. Ik blijf trouw aan mijn fles vodka-appelsap. Kjel vangt een grote krab en we smullen zijn zelf gevangen visjes naar binnen. Daarna verdwijnt hij uit het zicht. Daniel en Ren liggen languit bij het vuur te tetteren. Ik ben ook een beetje dronken en blijf als een machine dingen op het vuur gooien totdat Ren mij beveelt om mij te settelen. Ik gehoorzaam maar verveel mij dus beslis om wat rond te dolen op het eiland en Kjel te zoeken. Plots sta ik in ondiep water op geen meter van een haai. Hij schrikt meer van mij dan ik van hem dus schiet er als een pijl uit een boog vandoor. Dan vind ik de dinghy, met Kjel erin.

Hij ligt in een zeer ongemakkelijke houding met zijn kop op de rand in een diepe slaap. Even geloof ik dat zijn visjes ciguatera hadden maar herinner me dan de drift waarmee hij zijn rum naar binnen kapte en begrijp de situatie iets beter. In de dinghy lag nog een broek van mij en Kjel heeft ondertussen zijn armen in de pijpen gestoken tegen de kou. Ik loop heen en weer (nog steeds vol energie) tussen Kjel en het vuur met het Australische duo in een coma. Uiteindelijk val ook ik in een diepe strandslaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s