Het grote avontuur van twee kleine sloddervissen

Haaitje als huisdier

De Tuamoto’s zijn een groep paradijselijke koraaleilanden in Frans Polynesia met witte stranden, palmbomen en kristalhelder water vol haaien en “black pearls” …

We varen de lagune binnen en er hangt precies wat aan de vislijn. In plaats van zoals alle vorige vissen een serieus gevecht te voeren, blijft deze kerel rustig onder het wateroppervlak tot Kjel hem helemaal ingehaald heeft. En guess what??? Het is een HAAI! Een 1,5 m lange grijze haai. Eetbaar? Niemand die het weet. Haaien zijn de grijze vuilzakken van de zee, vreten alles wat ziek en gewond is. Legaal? Absoluut niet! We bevinden ons immers op Frans grondgebied waar haaienjacht strikt verboden is (niet dat het met opzet was!). Daniel doet weer in zijn broek bij de gedachte aan een confiscatie van zijn boot of een jaartje celstraf. Vrijlaten dan maar? Best! Maar hoe?! Dat beest heeft verdomd scherpe tanden en ziet er ijzersterk uit en nog lang niet moe.

We sleuren hem even mee terwijl we enkele duikboten passeren. Oeps. Hopelijk valt het niet te erg op en heeft niemand ons in de mot. Een klein haaitje volgt hem op de voet. Wat die van plan is weet ik niet maar het ziet er best grappig uit. Wat verder halen we hem opnieuw in en draaien hem op zijn rug. Volgens Daniel wordt een haai daardoor gehypnotiseerd. Het werkt. Daniel trekt de haak eruit. Het beest is rustig en laat zich zelfs door zijn nieuwsgierige jagers strelen. Schuurpapier. De kleine rotzak bijt zich ondertussen vast aan de achterkant van de boot en wil niet meer loslaten. Net als een pitbull terrier zitten zijn kaken stevig op elkaar geklemd en kan hij niet meer lossen. Ondersteboven zwemt hij met ons mee, Daniel panikeert (daar gaat de waarde van zijn boot!). Daniel en Kjel duwen zijn kaken open met twee stokken tot hij eindelijk opgeeft, even als een speelse hond aan de stok blijft hangen en er dan op zijn bijna dooie gemak vandoor gaat. Oef. Een haai is sterk genoeg om zoiets te overleven dus ons geweten slaapt weer op beide oren vannacht.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s